En naturlig norsk livsstil

a-natural-norwegian-lifestyleHvis man ønsker å forstå norsk livsstil er det kun en ting som gjelder; å forstå hvor glad nordmenn er i naturen. For de fleste er natur kultur, og man bruker fritiden på å utforske den så mye som mulig.

Av nettopp denne grunn har veldig mange nordmenn en egen hytt som man drar til i helgen. Denne hytta kan enten være på fjellet eller ved sjøen. De som har veldig mye penger har kanskje to hytter, både en på fjellet og en ved sjøen. Selv om slike hytter kan koste mye penger vil mane synes det er stas å eie en nytte uten innlagt strøm og vann. På den måten blir nemlig hytteopplevelsen mer autentisk. Men man finner fortsatt lukushytter, hvor man kan kjøre til døra, ta en varm dusj og steke pizza i ovnen.

Ellers er nordmenn veldig glad i å gå på tur i skog og mark. Noen ganger går man for turens skyld, enten om det er på bena eller på ski. Andre ganger har man et formål i gjære. Dette kan for eksempel å gå til ett vann for å fiske, eller for å plukke blåbær, multer og sopp. Kantareller er spesielt populære og blir kalt skogens gull. Faktisk er det å plukke sopp en så populær aktivitet blant naturelskende nordmenn, at det finnes soppstasjoner i Oslo-marka, hvor man kan sjekke om soppen man har plukket er trygg å spise.

Det at nordmenn er så glad i naturen, betyr ikke at de ikke benytter seg av mer tradisjonelle kulturtilbud i ny og ned. Både i byer og tettsteder vil man finne et rikt tilbud av både kino og teater. Drar man til hovedstaden vil man i tillegg finne fantastiske museer, samt egne hus dedikert til dans eller litteratur.

Skulle man ønske å se hvordan natur og kultur møtes i skjønn forening, er det bare å ta turen til T.H. Kittelsen museet på Blåfarveverket i Buskerud.